• Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • RSS Feed

12 Aralık 2012

CANAKKALE GEZİSİ -2- SEHIR

6 yorum:
 
Çanakkale gezimizde ilk gün şehitlik ve anıtları ziyaretimizden sonra şehre geri geldiğimizde hava kararmadan görmemiz gereken yerlere gittik. Kordon diye bilinen sahil şeridinde yazın daha hareketli olduğu anlaşılan cafe -bar tarzı mekanlarla birlikte üniversite gençliği oldukça fazlaydı. Çanakkale Deniz Müzesi buraya yürüme mesafesinde, Çimenlik Parkı içerisinde yer alıyor ve rütbeli askerler bulunduruyor. Çanakkale savaşında kullanılmış ateşli silahlar, toplar, kılıçlar, mayınlar ve bazı manevi değeri olan eşyalar sergileniyor.
 
 




 
Mayın dökme gemisi olarak aldığı vazifeyi hakkıyla yerine getiren Nusret Mayın gemisi, Çanakkale harekatının seyrini değiştirerek dünyanın en meşhur mayın gemisi haline gelmiştir. Şuan birebir yapımı müze içerisinde kahramanca ziyaretçileri ağırlamaktadır.
 
 
 
 
Aynalı Çarşı'nın ilk yapımı ile ilgili eksik bilgiler olsa da Mısır Çarşısı’nın küçük bir minyatür örneği olduğu söylenmektedir. Üzeri küçük kubbelerle örtülü ve içerisi çokgen köşeli pencerelerle aydınlatılıyor. Gördüğümüz kadarıyla çoğunlukla aynalar satılıyor ve benim de artık oradan hatıra olarak aldığım bir aynam var :)
 




6 yorum:

  1. güzel bir gezi olmuş cnm, Çanakkale insanın hayatında büyük izler bırakıyor gerçekten. bende lisede gitmiştim.

    YanıtlaSil
  2. Nice look, the bag looks amazing :)

    YanıtlaSil
  3. ceketiniz cok hos...
    Sevgiler Derya

    MERetROSE.blogspot.de

    YanıtlaSil
  4. geziler de cekette cok guzelmis.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. WOW !!!! Gorgeous... Love everything about your look:) Beautiful

    YanıtlaSil

Make comment