Burası İmren Han. Her gidişimizde mutlaka bir iki gün fevkalade kahvaltımı burada yapıyorum. Yüksek tavanı, ahırdan bozma hali, içerisinde gerçekçi bir zeytin ağacının bulunması bana huzur veriyor. Sakızlı kurabiyesi, sakızlı irmik helvası, kahvenin yanında getirilen suyun içinde bir çay kaşığı damla sakızı bulunması, sakız reçeli hepsinden deneyin.
Tektekçi, Beyoğlundan sonra Alaçatı'ya da geçtiğimiz ay açıldı. 100'ün üzerinde shot çeşidi bulunuyor. Gaza gelip birçok shot yuvarlayabilirsiniz. Zor kız, aman diyim, oi benim favorilerimden.
Ege Mutfağı'nda neredeyse en beğendiğim yer Alaçatı limanda bulunan Kydonia. Geçen yıl da gelmiştik, bu yıl da uğramadan dönmedik. Ege otlarının deniz mahsülleriyle buluştuğu tılsımlı, tarih kokan mezelerin en az 70 çeşit olduğu söylendi. Defne, fesleğen kokuları arasında bir akşam yemeği için inanılmaz. Sakızlı ahtapotu mutlaka deneyin.
Bir başka kahvaltı mekanı Demlik Cafe. Geçen yıl geldiğimizde salaş bir bahçeyken sanırım popüler olup bakım yapılmış, çardaklar eklenmiş ama lezzetinden birşey kaybetmemiş. Ördekleri ne kadar çok sevdiğimi bilirler, beni de buraya çeken diğer önemli şey ördeklerin yüzsüzlükle simitlerimi yemesi.
Aya Yorgi koyunun partileme ve plaj mekanı Marakesh ve Babylon'dan.. Babylon'da çilekli sakızlı frozen içmeden dönmeyin sakın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Make comment